Τρίτη

Τούρτα απο σοκολατένιο κέικ με βουτυρόκρεμα και ganache



Και ήρθαν πάλι τα γένέθλια της μικρής μου!! Κι εγώ να αναρωτιέμαι κοιτώντας τις φωτογραφίες της όταν ήταν μωρό, πόσο μεγάλωσε! Πώς  πέρασε έτσι ο καιρός!! Όμορφες αναμνήσεις κοιτάζοντας το παιδάκι σου να μεγαλώνει, να αλλάζει... να αλλάζεις κι εσύ μαζί, γιατί ένα παιδί σε αλλάζει! Θές να γίνεις καλύτερη νοικοκυρά, καλύτερη παρέα, καλύτερη μαγείρισσα, ζαχαροπλάστης, καλύτερος ανθρωπος αλλά πιο πολύ ,καλύτερη ΜΑΜΑ!!!
Και αφού κάναμε ένα ωραίο παρτυ με τους συμμαθητές της, πώς να της χαλούσα το χατήρι, όταν πρότεινε, να κάνουμε κι εμείς μια τούρτα γιατί δεν κεράσαμε τους καημένους τους παππούδες της!! Ε δε γίνεται, σκέφτηκα,πρέπει να το πετύχουμε!! Ενα ολόκληρο σαββατοκύριακο ΄'ξεσκόνισαμε' το ιντερνετ με την  αδερφή μου και δοκιμάσαμε κρέμες κ κεικ! Ευτυχώς βρέθηκε με μερικές παραλλαγες μια συνταγή που άρεσε πολύ και το κυριότερο...στα μάτια του παιδιού μου ήμουν η καλύτερη ζαχαροπλάστης!! !

2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 & 3/4 φλυτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
3/4 φλιτζάνι κακάο 
1 & 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 & 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ αλάτι
2 αυγά
1,5 φλιτζ ξυνόγαλα
1/2 φλιτζ σπορέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
2 βανίλιες
μισό φλιτζ ζεστό νερο
 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180.. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι όλα είναι καλά ενσωματωθεί. Προσθεστε το  νερό.Χωρίστε το μειγμα σε 2 τσέρκια περίπου 15 εκ. το ένα Ψήστε για 30-35 λεπτά, ελέγχοντας με οδοντογλυφίδα.Δε θέλουμε να στεγνώσει πολύ.Βγάλτε τα κι αφήστε τα να κρυώσουν. Κάντε τη γέμιση και τη ganache  ( ΓΕΜΙΣΗ   225 γρ τυρί κρέμα, 175 γρ βουτυρο,1 βανίλια, 6  
  κουπες αχνη. Χτυπηστε καλά στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια βελόυδινη κρέμα) GANACHE σοκολάτας 1 1/2 σακουλάκι τσιπς σοκολάτας, 1 κούπα κρέμα γάλακτος, 1 κ.σ βούτυρο. Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί , ζεσταίνω σε κατσαρολάκι τη κρεμα γάλακτος κ το βούτυρο. Τη ριχνω στη σοκολάτα και ανακατευω απαλά.)
Τοποθετήστε το κάτω παντεσπάνι σε ένα πιάτο κέικ.Aλείψτε με την κρέμα με αρκετή δόση. Βάλτε το δεύτερο παντεσπάνι και αλείψτε την κορυφή και γύρω στις πλευρές του κεικ. Περιχύστε με τη ganache.
  Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε απο πάνω αντι για τη ganache ,οπως εβαλα στην τούρτα γενεθλίων  Βουτυρόκρεμα κακάο ....Θα χρειαστέιτε  1 κουπα βούτυρο,1/2 κούπα κακάο,100 γρ λιωμένη κουβερτούρα,1/2 κ.γ εσπρεσο,1-2 κ.γ. κρεμα γάλακτος, 3 και 2/3 κούπες άχνη.Χτυπήστε βουτυρο,κακαο καλά.Ενώστε με τη σοκολάτα αφού κρυώσει λιγο.Προσθέστε τον καφέ ανακατεμένο στη κρέμα γάλακτος.Ρίξτε στο τέλος την αχνη και ανακατεψτε  μέχρι να γίνει απαλή και σφιχτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...