Κυριακή

Μυρμηγκάτο κεικ

Ποιός θα αντιστάθει σ'αυτό το λαχτάριστο ζουμερό κεικ? Εγώ πάντως οχι!


Υλικά
για το κέικ
300 gr. αλεύρι φαρινα
125 gr. βούτυρο
115 gr. ζάχαρη
80 ml. γάλα
50 ml. ΜΕΤΑΧΑ
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 κάψουλες βανιλλίνη
150 gr. τρούφα
Ελάχιστο αλάτι
για το σιρόπι
350 gr. ζάχαρη
280 ml. νερό
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
για την επικάλυψη
120 gr. βούτυρο
130 gr. ζάχαρη
18 gr. κακάο άγλυκο
35 gr. νισεστέ ή κόρν φλάουρ
400 ml. γάλα φρέσκο
1 κάψουλα βανιλλίνη
Εκτέλεση 
Ξεκινάμε βράζοντας τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, ένα-ένα.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι, κατόπιν ανακατεύουμε το αλεύρι με την τρούφα.Προσθέτουμε στον κάδο το γάλα, χλιαρό, το κονιάκ τις κάψουλες βανιλλίνης, σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε το αλεύρι, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ή αντικολλητικό μέτριο τετράγωνο ταψι.Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 45 λεπτά.
Το βγαζουμε ,το σιροπιαζουμε και ετοιμάζουμε την κρέμα της επικάλυψης, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουμε μια πηχτή κρέμα και περιχύνουμε το κέικ.Αφού κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί η κρέμα, τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Διακοσμούμε την επιφάνεια με τρούφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...