Τετάρτη

Κοτόπιτα

Αυτή την συνταγή την βρήκα και την έφτιαξα κάποια χριστούγεννα που μου είχε περισέψει γαλοπούλα και από τότε την κάνω με κοτόπουλο! Φανταστική πιτούλα!

Υλικά
  • 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα
  • ½ - ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 1,5 στηθος κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • λίγο γάλα για ράντισμα
Για την μπεσαμέλ:
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα
  • 2 αβγά
  •  μοσχοκάρυδο
  • 1 ½ - 2 φλ. μείγμα τριμμένων τυριών (γραβιέρα, κασέρι, κεφαλογραβιέρα κλπ)
  • Αλάτι & πιπέρι
 Εκτέλεση
 Ζεσταίνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ από το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σωτάρουμε το κοτόπουλο ,το κρεμμύδι, τα πράσα και τις πιπεριές ρίχνοντας και λίγο νερό για να μαλακώσουν και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Ετοιμάζω τη μπεσαμέλ.Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα, ώστε να ψηθεί λίγο το αλεύρι. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Την τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα ανακατεύοντας γρήγορα κάθε φορά για να ενσωματωθούν στην κρέμα. Προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο και τα τυριά .Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ στο κοτόπουλο και ανακατεύω.
Λαδώνω το ταψί και  απλώνουμε τα 4 φύλλα αλείφοντας στο καθένα λάδι. Ρίχνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και στο τέλος πατάμε
τις ακρες πρός τα μέσα σαν να την σκεπάζουμε.Ραντίζουμε με  λίγο γάλα,(αν έχουμε πασπαλίζουμε και με σουσάμι) και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...