Παρασκευή

Κρέπες με σπανάκι και μπεσαμέλ

Λατρέυω τις κρέπες σε όλες τους τις εκδοχές!Κι αυτή με το σπανάκι θα αρέσει και σε όσους δεν προτιμούν  τα λαχανικά.

Υλικά

Για τις κρέπες  
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
1 1/2 φλιτζ. γάλα
1 βανιλίνη
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι
λίγο βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση
500 γρ. σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ ανθότυρο
150 γρ γραβιέρα
2 κ.σ άνιθο
αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ
140 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
 Χτυπάτε  όλα τα υλικά για τις κρέπες μέχρι να γίνουν χυλός. Ζεσταίνετε σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι λίγο βούτυρο. Ρίχνετε 1 κουτάλα  από το χυλό στο τηγάνι. Τον απλώνετε καλά και μόλις η κρέπα ροδίσει από τη μια πλευρά και αρχίσει να ξεκολλάει την αναποδογυρίζετε για να ροδίσει και από την άλλη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και φτιάχνετε και τις υπόλοιπες(6-7 βγαίνουν περίπου).
Σωτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι με λίγο λάδι.Αλατοπιπερώνω και αφήνω να μαραθεί ρίχνοντας λίγο νερό.Σβήνω τη φωτιά και ρίχνω τον άνιθο και τα τυριά κρατώντας λίγη γραβιέρα για το πασπάλισμα στο τέλος.Κάνω τη μπεσαμέλ (βλ συνταγή Μπεσαμέλ)και ριχνω στο μείγμα τη μισή. Μοιράζω το μείγμα στις  κρέπες και τυλίγω σε ρολό. Τις τοποθετώ σε ταψάκι αντικολλητικό ρίχνω την υπόλοιπη μπεσαμελ και τη γραβιέρα και ψήνω στους 180 για 25 λεπτα!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...