Παρασκευή

Κρέπες (βασική συνταγή)

Υλικά

1 1/2 φλιτζ αλεύρι
1 1/2 φλιτζ γάλα
1 βανιλίνη
2 αυγά
 αλάτι πιπέρι
λίγο βουτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

 
  1. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το γάλα, το αλεύρι τη βανιλίνη και το βούτυρο μέχρι να γίνουν χυλός. .
  2. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ή μια κουτάλα από το χυλό. Απλώνετε το χυλό μετακινώντας το τηγάνι μέχρι να πάει παντού. Μόλις η κρέπα ψηθεί και αρχίσει από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζετε και την αφήνετε να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φτιάχνοντας κρέπες μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...