Υλικά
140 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο
1 λίτρο γάλα
μοσχοκάρυδο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
140 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο
1 λίτρο γάλα
μοσχοκάρυδο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει. Η φωτιά μας θα πρέπει να είναι μέτρια.
- Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να γίνει ένα απαλό χρυσό μείγμα που να κάνει φουσκάλες. Προσοχή να μην γίνει καφέ!
- Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε συνεχώς με τον σύρμα των αυγών ή ξύλινη κουτάλα. (Το ανακάτεμα είναι αναγκαίο αλλιώς η σάλτσα μας θα σβολιάσει). Συνεχίζετε να ανακατεύετε και σιγά σιγά η μπεσαμέλ θα πήξει.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο , χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύετε για 2΄-3 λεπτά ακόμη.Κατεβάζετε απο τη φωτιά ρίχνετε τα αυγά και ανακατεύετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου