Παρασκευή

Σοκολατάκια 'υγιεινα'

Πολλές φορές θες κάτι γλυκό αλλα να το φας και χωρίς τύψεις! Αυτα τα σοκολατάκια εκτός απο νοστιμα είναι και υγιεινά!Γιατί όπως  λέει το παρακάτω άρθρο "η μαύρη σοκολάτα είναι μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στον κόσμο, ενώ είναι ακόμα πλούσια πηγή φυτικών ινών, καλίου, μαγγανίου, ψευδάργυρου, σεληνίου, μαγνησίου και σιδήρου. Μαζί, ωστόσο, με αυτά τα πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία η σκούρα σοκολάτα, παραμένει σοκολάτα και συνοδεύεται από μερικές έξτρα θερμίδες και περιορισμένη ποσότητα ζάχαρης.Η κατανάλωση 40 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας, καθημερινά και για διάστημα 2 εβδομάδων βοηθάει αποδεδειγμένα στη βελτίωση της διάθεσης και όσων πάσχουν από έντονο άγχος."  

Υλικά
250 γρ, περίπου μαυρη σοκολάτα
αποξηραμένα φρούτα, γκοτζι μπερι, ιπποφαές,ξηροί καρποί της αρεσκείας σας ψιλικομμένα


Εκτέλεση
Λιώνω σε μπέν-μαρί τη σοκολάτα . Απλώνω μια λαδόκολλα και ρίχνω με ένα κουτάλι σχηματίζοντας κύκλους τη λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνω σε κάθε έναν λίγο απο το μείγμα των καρπών και αφηνω να κρυωσουν... και να τα σοκολατάκια μου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...