Πέμπτη

Κοτόπουλο με πορτοκάλι και μπύρα

Δεν το κρύβω μου αρέσει πολύ το κοτόπουλο! Σε όλες του τις εκδοχές! Και ψάχνω να βρώ κι αλλες, κι αλλες , κι αλλες συνταγές! Να δούμε πότε θα τις μαγειρέψω!Η συνταγή αυτη είναι ευκολη ( δε θέλω να μου κουράζεστε) και πολυ νόστιμη!! Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και σε ένα τραπέζι!

Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο στα 6 ή 4-6 μπουτια
2 πορτοκάλια
1 κρεμμύδι
2 κουτάκια μπύρα
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη, θυμαρι. δενδρολίβανο
2 κ.σ. μέλι διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό
λίγο ελαιόλαδο

για τη σάλτσα
το ζωμό απο το κοτόπουλο
2 κ.σ. μουστάρδα
χυμό απο 1 λεμόνι
2 κ.σ. κορν φλαουρ ή αλευρι
αλάτι πιπέρι θυμάρι

Εκτέλεση
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 200.Πλένουμε το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.Το βάζουμε σε γάστρα  και μέσα ρίχνουμε το κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στη μέση, τα πορτοκάλια με τη φλουδα κομμένα κι αυτά στα δύο και το λαδι.Ρίχνουμε τις μπύρες και το μέλι σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 για 1,5 ώρα. (αν δεν έχετε γάστρα σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο)
Οταν είναι έτοιμο βγάλτε με μια κουτάλα σχεδόν όλο το ζουμί , βάλτε το σε κατσαρολάκι και ψήστε χωρίς καπάκι το κοτόπουλο για άλλα 10' για να ροδίσει.Βάλτε στο ζωμό τη μουστάρδα,αλάτι πιπέρι θυμάρι, κορν φλαουρ δυαλυμένο στο λεμόνι και ανακατέψτε μεχρι να δέσει. Ρίξτε τη στο κοτόπουλο που μόλις έχετε βγάλει απο το φούρνο. Συνοδέψτε με ρυζάκι ή πατατούλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...