Κυριακή

Ψάρι λεμονάτο στην κατσαρόλα



Έτσι φτιάχνει το ψάρι η φιλενάδα μου η Αλέκα  κι από τότε που  δοκίμασα κι εγώ να το φτιάξω, (κάνοντας μια παραλλαγή βάζοντας καροτα και λιγη δαφνη) δε νομίζω να το κάνω με άλλο τρόπο!  Στην Κέρκυρα ειναι αγαπημενο πιατο και το ονομάζουν "ψάρι bianco".Τόσο νόστιμο και γρήγορο φαγάκι κι αν έχεις και φρέσκο  ψωμι "κινδυνευεις" να βουτήξεις στην κατσαρόλα! !

Υλικά
4 φιλέτα ψαριού  (βακαλάο, κέφαλο ή ότι άλλο σας αρέσει )
1 κιλό πατάτες  σε ροδέλες
2 καρότα σε ροδέλες
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 λεμόνι
Μαϊντανό
1 φύλλο δάφνη
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις πατάτες, τα καροτα , προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα,  δαφνη αλατι πιπέρι κ λίγο από το λάδι. Βράζουμε για 10-15 λεπτα.Από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα του ψαριού και το υπολοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε νερό σχεδόν να τα σκεπάσει. Ρίχνουμε μαϊντανό κ λίγη ρίγανη. 
Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά και κατόπιν σιγοβράζουμε.Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε κ το λεμόνι. Καλή όρεξη! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...