Τρίτη

Κανελόνια

Τα κανελόνια τα φτιαχνω συνήθως με μπεσαμέλ αλλα κι αυτη η συνταγή που ψήνονται στο γάλα είναι εξίσου νόστιμη και λιγότερο μπελαλίδικη.

Υλικά
1 πακέτο κανελόνια
750 γρ κιμά
2 κρεμμύδια
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
άσπρο κρασί
λίγο νερό
2 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 ποτήρι ντομάτα χυμό
αλάτι & πιπέρι
 κανέλα 
μπαχάρι τριμμένο
1 φλ. κεφαλογραβιέρα
1 φλ. τριμμένο ρεγκάτο
1 φλ. τριμμένο ενταμ


 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
 Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον κιμά. Ανακτεύουμε καλά.
 Σβήνουμε με λευκό κρασί.
 Προσθέτουμε , τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι ,μπαχάρι, κανέλλα και νέρο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το
 αφήνουμε 
να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό του. Ανα διαστήματα ανακατεύουμε.
 Όταν ο κιμάς είναι ετοιμος αφήνουμε να μισοκρυώσει και ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα και 
ανακατεύουμε.Γεμίζουμε τα κανελόνια .
(Προσέχουμε να μην τα παραγεμίσουμε, γιατί θα φουσκώσουν.) 
Τοποθετούμε τα γεμισμένα κανελόνια σε ταψί και μόλις τα στρώσουμε όλα, προσθέτουμε 
το ποτήρι με το χυμό ντομάτας και το ζεστό γάλα ώστε σχεδόν να τα καλύψει.
Βάζουμε λίγο βούτυρο, αλάτι πιπέρι και τα ψήνουμε για περίπου 40  λεπτά  στους 180 σκεπασμένα
 με αλουμινόχαρτο. Μετά ξεσκεπάζουμε ρίχνουμε τα υπόλοιπα  τυρια και ψήνουμε για 3-4 λεπτα για να λιώσουν.
Τα κανέλόνια είναι ετοιμα για σερβίρισμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...