Πέμπτη

Μοσχαράκι γιουβέτσι

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
1 κ.γ ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
3 μέτρια κρεμμυδια
2 κ.σ μυζήθρα
1 πακέτο κριθαράκι
4κ.σ. πελτές ντομάτας
½ κούπα κόκκινο κρασί
αλάτι πιπέρι
5-6 μπαχάρια

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το βράζουμε, έτσι ώστε να καθαρίσουμε όλο τον αφρό του.
Σοτάρουμε σε μία άλλη κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μισό λάδι και αφού μαραθούν (περίπου έπειτα από 2 λεπτά), προσθέτουμε το βρασμένο κρέας και τον πελτέ για άλλο ένα λεπτό.Σβήνουμε με κρασί.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στην γάστρα μας, προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάσει το κριθαράκι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο όπου ψήνουμε για περίπου 1 ½  περιπου ωρα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μυζήθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...