Παρασκευή

Πορτοκαλόπιτα

Σούπερ γλυκό, αφράτο και πεντανόστιμο!!Τη συνοδευω αν θέλω και με παγωτό ..!




Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας, 450-500 γρ.
  • 4 µεγάλα αβγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 3 µεγάλα πορτοκάλια, ακέρωτα
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι µπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ σπορέλαιο
  • 1 κ.σ αλευρι
σιρόπι



  • 1½ φλ. χυµό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι σε  ροδέλες
  • Χυµός από 1 µικρό λεµόνι
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο κρούστας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, να στεγνώσει, στους 70 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά.Αν δε θέλετε να κάνετε αυτή τη διαδικασία μπορείτε απλά να φήσετε τα φύλλα εξω απο τη συσκευασία τους για 2-3 ώρες περίπου.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το σπορέλαιο, το αλεύρι, το στεγνό φύλλο κρούστας και ανακατεύουμε με το χέρι. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και τις βανίλιες. Το αφήνουμε να βράσει και μόλις λιώσει καλά η ζάχαρη, κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε χυμό λεμονιού, τις φέτες πορτοκαλιού και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Βγάζουμε ζεστό το ταψί από το φούρνο, κόβουμε την πορτοκαλόπιτα σε κομμάτια και ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι. Την αφήνουμε για 25-30 λεπτά, να απορροφήσει το σιρόπι, έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και αφού κρυώσει τη σερβίρουμε. 
tip :καραμελώνουμε φέτες πορτοκαλιού για να βάλουμε πάνω σε κάθε κομμάτι...κόβουμε λεπτές στογγυλές φέτες ενός πορτοκαλιού,τις βάζουμε σε κατσαρολάκι να τις σκεπάζει νερό και ρίχνουμε 60 γρ ζάχαρη.Βραζουμε μέχρι να μειωθεί το σιρόπι και να καραμελώσει το πορτοκάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...