Τετάρτη

Ραβανί

Γλυκάκι νόστιμο που μπορεί κι ένας αρχάριος να το φτιάξει! Συνοδέψτε το και με μια μπάλα παγωτό και.. γλυκάνετε τους όλους!

Υλικά
1 ποτήρι σιμιγδάλι(βάζω μισό χοντρό μισό ψιλό)
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
1 μπεικιν
3/4 ποτηριού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι αλευρι
μισό ποτήρι χυμό πορτοκάλι
 τριμένη καρύδα ( προαιρετικά)

για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
χυμό απο μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με  την ζάχαρη πολύ καλά. Συνεχίζουμε  βάζοντας και τους κρόκους των αυγων.Ρίχνουμε το χυμό και το λαδι .Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδαλι  και τη βανίλια  και τα προσθέτουμε στα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να γίνει αφράτο.
Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και ρίχνουμε την ζύμη και την στρώνουμε. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο από πριν και βάζουμε μέσα το ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 60 λεπτά.
 Βράζουμε τη ζάχαρη το νερό για το σιρόπι περίπου για 8 λεπτά.Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.  Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι καυτό πάνω από το γλυκό μας και προσέχουμε να πάει παντού. Αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με καρύδα και συνοδευουμε με παγωτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...