Πέμπτη

Λικέρ

Λικέρ κυδώνι
1.3 κιλά κυδώνια(για να μείνει 1 όταν καθαριστούν)

 κονιάκ
1 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
5-6 γαρίφαλα
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα τριβουμε στον τρίφτη ή στο μπλεντερ.Βάζουμε τον πολτό σε γυάλινο δοχείο τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε δύο 24ωρα.Μετά τον περνάμε απο σίτα ή τουλπάνι για να βγεί καλά ο χυμός.Μετράμε τον χυμό και προσθέτουμε ίση ποσότητα κονιάκ και τη ζάχαρη. Ανακατευουμε ελαφρά.
Μεταφέρουμε σε πολύ καθαρό γυάλινο μπουκάλι ,προσθέτουμε κανελα και γαρίφαλο και το αφήνουμε να μείνει καλά κλεισμένο για 2 μήνες,Μετά το φιλτράρουμε (σε φιλτρο καφέ) και το διατηρούμε καλά κλεισμένο.


Λικέρ μανταρίνι
20 μανταρίνια
20 γαρίφαλα
1 1/2 λίτρο τσίπουρο( ή βότκα)
300 γρ ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό

Πλένουμε τα μανταρίνια,τα τρυπάμε γύρω γύρω με πιρούνι και καρφώνουμε απο ένα γαρίφαλο.Τα αφήνουμε 15 μέρες σε βάζο μαζί με το τσίπουρο.Φτιάχνουμε σιρόπι με τη ζαχαρη και το νερό, σουρώνουμε το αλκοόλ και τα ενώνουμε.Το λικέρ μας είναι ετοιμο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...