- Υλικά
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες
- 250 γρ. τριμμένη ντομάτα
- 2 κσ ντοματοπελτέ, διαλυμένο με λίγο νερό
- μαΐντανό και άνιθο ψιλοκομμένο
- 2-3 μέτρια καρότα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- σέλινο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
- Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες Την επόμενη μέρα τους βράζουμε σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν, αλλάζοντας το πρώτο νερό.Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε ψιλοκομμένα: κρεμμύδι, τα καρότα σε φετούλες, και αφήνουμε να βράσουν λίγο.Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ, αφήνουμε πάλι να πάρει μια βράση, και τέλος το ελαιόλαδο, τον άνιθο και μαΐντανό, σέλινο και τα μπαχαρικά.Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ, και ψήνουμε στους 180°C για 1 με 1/2 ώρα περίπου, μέχρι να τραβήξει το φαγητό το περισσότερο ζουμί του.
Τετάρτη
Γίγαντες φούρνου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Πίτσα
Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...

-
Έτσι φτιάχνει το ψάρι η φιλενάδα μου η Αλέκα κι από τότε που δοκίμασα κι εγώ να το φτιάξω, (κάνοντας μια παραλλαγή βάζοντας καροτα κα...
-
Ποιός θα αντιστάθει σ'αυτό το λαχτάριστο ζουμερό κεικ? Εγώ πάντως οχι! Υλικά για το κέικ 300 gr. αλεύρι φαρινα 125 gr. βούτυρ...
-
Για το κολατσιό σας και όχι μόνο!! Υλικά 2 1/2 κούπες χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 1/2 κ.γ αλάτι 1 κ.γ ζάχαρη 1 κιλό αλεύρ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου