Δευτέρα

Μπισκότα βανίλιας με ζαχαρόπαστα


Αυτά τα μπισκότα τα ζήλεψα!Είναι σπιτικά, εντυπωσιακά και παντός καιρού!Για γενέθλια, για Πάσχα, Χριστούγεννα, γάμους, βαφτίσια. Και φυσικά υπάρχουν αμέτρητες ιδέες για το πως να τα φτιάξεις. Στην αγορά θα βρείτε κουπάτ, σε πολλά σχέδια ανάλογα την περίσταση. Όπως επίσης ζαχαρόπαστα έτοιμη αν δεν θέλετε να κάνετε δικιά σας. Όρεξη να έχετε και φαντασία!


Υλικά 
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
55 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
1 κουταλάκι γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 
20 γρ. corn flour 

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατεψει. Ρίχνουμε το κορν φλαουρ και τη βανίλια. 
Προσθέτουμε το αλεύρι κάθε φορά λίγο λίγο μέχρι να ενσωματωθεί καλά όλο.
Ζυμώνουμε με το χέρι.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή.
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα περίπου.
Όταν παγώσει τη βγάζουμε και την ανοίγουμε και κόβουμε με κουπατ ότι σχέδιο θέλουμε (περίπου σε πάχος 1,5 εκ)
Ανάλογα τα βάζουμε σε ξυλάκι ή τα αφήνουμε έτσι.
Βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου (αναλόγως το φούρνο) να μην ξεροψηθούν, μόλις αρχίζουν να παίρνουν χρώμα οι άκρες τα βγάζουμε.Σημείωση: αν χρησιμοποιήσετε κουπ-πατ άλλου μεγέθους και σχήματος, τότε έχετε υπόψη σας ότι ο χρόνος ψησίματος των μπισκότων θ' αλλάξει. Έχετε το νου σας στα μπισκότα όσο ψήνονται για ν' αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις.





Ζαχαρόπαστα
 Εγώ δοκίμασα αυτή τη συνταγή της Ντίνα Νικολάου. 
ΥλικάΕκτέλεση
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 50 ml νερό
  • 140 γραμ. γλυκόζη
  • 2 φύλλα ζελατίνας των 10 γραμμ.
  • 30 γραμ. μαργαρίνη
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • 15 ml γλυκερίνη βρώσιμη (την βρίσκουμε στα φαρμακεία)
Σε ένα μικρό βαθύ μεταλλικό μπολ ρίχνω το νερό και τα φύλλα της ζελατίνας και τα αφήνω να μαλακώσουν καλά και όσο γίνεται να διαλυθούν.
Βάζω το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Προσθέτω τη γλυκόζη ανακατεύοντας απαλά με ένα πινέλο σιλικόνης. Προσθέτω τη μαργαρίνη, τη γλυκερίνη και τη βανίλια και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, κατεβάζω το μπολ από τη φωτιά.
Σε μια μεταλλική λεκάνη ρίχνω τη μισή ποσότητα ζάχαρης, κάνω μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνω το μείγμα της γλυκόζης. Ανακατεύω με κυκλικές κινήσεις παίρνοντας ποσότητα ζάχαρης από τα πλάγια και φέροντάς τη προς το κέντρο μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με το υγρό και να δημιουργηθεί μια ομοιογενής μπάλα.
Σε μια λεία επιφάνεια (στον πάγκο της κουζίνας) αδειάζω την υπόλοιπη ζάχαρη. Τοποθετώ τη ζαχαρόπαστα στο κέντρο και αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να ενσωματώσω όλη την υπόλοιπη ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη.
Κόβω την ζαχαρόπαστα σε όσα κομμάτια θέλω (ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλω να φτιάξω) και την χρωματίζω με 3-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπαστικής.
Ανοίγω σε φύλλο το κάθε χρώμα, με τη βοήθεια του πλάστη (αν χρειαστεί πασπαλίζω με λίγη επιπλέον άχνη για να μη κολλήσει, όπως κάνω και με το άνοιγμα των φύλλων για πίτες) και διακοσμώ τις δημιουργίες μου.

Υλικά για το γλασο
1 ασπράδι 
άχνη ζάχαρη (όσο πάρει για να πήξει )
χρώμα ζαχαροπλαστικης
Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι και προσθέτουμε σιγά- σιγά τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το χρώμα και με χωνάκι κάνουμε τα περιγράμματα και τα σχέδια πάνω στη ζαχαρόπαστα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...