Τετάρτη

Μηλοπιτακια με ψωμί του τόστ

Προχθές μαζευτήκαμε στο σπίτι το απόγευμα με τα κορίτσια και έψαχνα κάτι να φτιάξω να είναι νόστιμο και εύκολο γιατί δεν είχα και πολύ χρόνο. Θυμήθηκα λοιπόν μία συνταγή που είχα φτιάξει πριν πολύ καιρό με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι ανά πάσα στιγμή! Μηλοπιτακια λοιπόν σε μια άλλη εκδοχή! Και πιστέψτε με θα γίνουν ανάρπαστα!

Υλικά
(Για 10 κομμάτια)
10 ψωμάκια του τοστ
3 μεγάλα μήλα
μισό Βιτάμ
μισό κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. ζάχαρη  (ή καστανή)
Σταφίδες (προαιρετικά )
άχνη ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση 
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε κοτσάνια και κουκούτσια και κόβουμε σε μικρά κομματάκια . Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βιτάμ (κρατάω ένα φλιτζανι του ελληνικού στην ακρη) και σοτάρουμε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Μόλις μαγειρευτούν προσθέτουμε  λίγη κανέλα, ξύσμα από μισό λεμόνι .Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.  Ανοίγουμε μία - μία τις φέτες ψωμιού με τη βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτά πιτάκια. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, παίρνουμε ένα ένα τα πιτάκια ψωμιού που ανοίξαμε, τους βάζουμε λίγη γέμιση, τα τυλίγουμε σε ρολάκια και το στοιβάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο.Ρίχνουμε από πάνω το Βιτάμ που κρατησαμε. 
 Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...