Υλικά
1 κουτί πέννες
2 κούπες μπρόκολο (5-6 λεπτά βρασμένο)
1 κούπα λιαστές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο(προαιρετικά)
1/4 κούπα σάλτσα πέστο*
τυρί φέτα ή κεφαλοτύρι
χυμό λεμονιού
βασιλικό
λίγο βούτυρο γαι το τηγάνι
αλάτι πιπερι
Εκτέλεση
Βράζω τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες.Σε τηγάνι ρίχνω το βούτυρο και σωτάρω το σκορδο, το μπρόκολο και τις λιαστές ντομάτες.Στη συνέχεια ρίχνω τις πέννες το χυμό,το τυρί και τη σάλτσα πέστο (βλ. παρακάτω οδηγίες)Κατεβάζω απο τη φωτιά και πασπαλίζω με αλατι πιπέρι και βασιλικό.
* Σαλτσα πέστο
ΓΙΑ 250 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ
1 κουτί πέννες
2 κούπες μπρόκολο (5-6 λεπτά βρασμένο)
1 κούπα λιαστές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο(προαιρετικά)
1/4 κούπα σάλτσα πέστο*
τυρί φέτα ή κεφαλοτύρι
χυμό λεμονιού
βασιλικό
λίγο βούτυρο γαι το τηγάνι
αλάτι πιπερι
Εκτέλεση
Βράζω τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες.Σε τηγάνι ρίχνω το βούτυρο και σωτάρω το σκορδο, το μπρόκολο και τις λιαστές ντομάτες.Στη συνέχεια ρίχνω τις πέννες το χυμό,το τυρί και τη σάλτσα πέστο (βλ. παρακάτω οδηγίες)Κατεβάζω απο τη φωτιά και πασπαλίζω με αλατι πιπέρι και βασιλικό.
* Σαλτσα πέστο
ΓΙΑ 250 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ
- 45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα
- 175 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 6 γρ. σκόρδο
- 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου