Τετάρτη

Νηστίσιμο Κέικ σοκολάτας

Κι οταν απεγνωσμένα θες κάτι γλυκό, σπιτικό και νόστιμο αλλά νηστεύεις τί κάνεις?? Μη μου ανησυχείτε , για όλα υπάρχουν λύσεις! Αυτό το νοστιμότατο αλλά νηστισιμο κεικ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τα αλλα!Η συνταγή είναι απο γνωστη τηλεμαγείρισσα και μέρες που είναι αξίζει να το δοκιμάσετε!

Υλικά
1 φλ ζάχαρη
3/4 φλ καλαμποκέλαιο
1 1/2 κ.σ. ξίδι
1 1/2 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
2/3 φλ χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα
1 φλ νερό
1/2 φλ κακάο
3 φλ αλεύρι
3 κ.γ μπεικιν


      



Σε μπωλ βάζουμε ζάχαρη, λάδι,  ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπωλ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας. 
Αδειάζουμε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα και
 ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...