Κυριακή

Μαγειρίτσα

Πάσχα  χωρίς  μαγειριτσα δεν γίνεται! Γι αυτό σε όποιον αρέσει αυτό το ιδιαίτερο φαγητό να μια συνταγή που θα μπορούσατε να φτιάξετε.  
 Υλικά 
-1 συκωταριά αρνίσια, πνευμόνια και αντεράκια

-1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

-1 μαρούλι χοντροκομμένο

-1 φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο

-2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο

-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος

-1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι γλασέ
Για το αυγολέμονο: 3 αυγά, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπερι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1. Πλύνε καλά τα αντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Ζεμάτισέ τα σε βραστό νερό για 10’. Στράγγισέ τα και άφησέ τα να κρυώσουν.

2. Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλόκοψε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια. Ζέστανε το λάδι και το βούτυρο και σόταρε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

3. Πρόσθεσε τα κομμάτια της συκωταριάς και τσιγάρισέ τα, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 15’.

4. Ρίξε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπέρωσε. Μετά από 5’ πρόσθεσε 1 κουταλιά από το ζεστό ζωμό και συνέχισε το ανακάτεμα.

5. Στη συνέχεια πρόσθεσε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγόβρασε για 40’. Περίπου 20’ πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίξε το ρύζι.

6. Για το αυγολέμονο χτύπησε τα ασπράδια, πρόσθεσε τον έναν από τους κρόκους και ρίξε λίγο-λίγο τον χυμό λεμονιού.

7. Πάρε το ζωμό από το φαγητό και αραίωσε με το αυγολέμονο.

8. Ρίξε το μείγμα στην κατσαρόλα, βράσε για 2’-3’ και σέρβιρε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...