Και μιάς και το είχα πάντα καημό να μάθω και εγώ να φτιάχνω μαρμελάδες που έφτιαχναν οι θείες και οι γιαγιάδες, να άλλη μια συνταγή πεντανόστιμης μαρμελάδας.Ετσι για να αποχαιρετήσουμε και το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε! Μόλις που προλαβαίνετε τα τελευταία ζουμερά δαμάσκηνα!
Υλικά
2 κιλά δαμάσκηνα
1 κιλό ζάχαρη (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αν δεν είναι πολύ ώριμα)
λίγη εσάνς πικραμύγδαλου ή ένα σφηνάκι αμαρέτο
1 βανίλια
ο χυμός από ένα λεμόνι
μιση κούπα νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε φετάκια.Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τη να πήξει ανακατευοντας ανα διαστήματα για να μην κολλήσει. Αν δεν θέλουμε να έχει μεγάλα κομμάτια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τη βάζουμε στα αποστειρωμένα βάζα (βλέπε Μαρμελάδα σύκο ) και την απολαμβάνουμε ολο το χρόνο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου