Τυροπιτάκια με ζύμη
Θυμάμαι απο το σχολείο ακόμα τα λαχταριστά τυροπιτάκια της φιλενάδας μου της Μάχης. Ηταν φτιαγμένα με μια φανταστική ζύμη! Η συνταγή λίγο δύσκολη για μας τότε γιατί έπρεπε να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο και δεν είχαμε χρόνο για τέτοια. Την είχα κάνει κάποιες φορές μετά απο χρόνια αλλά με δυσκόλευε. Τώρα που έγινα μαμά και θέλω να φτιάχνω σπιτικό κολατσιό για τη μικρή μου, έψαχνα να βρώ μια συνταγή που εκτός απο νόστιμη να είναι και εύκολη! Και να λοιπόν!!! Τη βρήκα!! Καλη μου Μαχούλα αφιερωμένη σε σένα!!
Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 κεσέ (απο το γιαούρτι) λάδι
1 φαρίνα 500 γρ
Γέμιση
500 γρ τυρί φέτα
1 αυγό
λίγο γάλα για να τα αλείψω
(γίνονται περίπου 30 κομμάτια)
Εκτέλεση
Ανακατεύω σε μπόλ τα γιαούρτια, το λάδι και τη φαρίνα μέχρι να γίνει ζύμη που να ξεκολάει απο τα χέρια.Ανακατεύω το αυγό με το τυρί που το εχω σπάσει σε κομματάκια.Κάνω μικρά μπαλάκια που τα ανοίγω στο χέρι μου και βάζω λίγη γέμιση. Τα κλείνω σαν μισοφέγγαρο και τα τοποθετώ σε αντικολλητικό ταψί αλείφοντας τα με λίγο γάλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30' περίπου. Βέβαια ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του παραλλαγή στη γέμιση. Γίνονται και φανταστικά λουκανικοπιτάκια, ζαμπονοκασεροπιτάκια και ότι αλλο τραβάει η όρεξη σας!Καλή επιτυχία!!
Θυμάμαι απο το σχολείο ακόμα τα λαχταριστά τυροπιτάκια της φιλενάδας μου της Μάχης. Ηταν φτιαγμένα με μια φανταστική ζύμη! Η συνταγή λίγο δύσκολη για μας τότε γιατί έπρεπε να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο και δεν είχαμε χρόνο για τέτοια. Την είχα κάνει κάποιες φορές μετά απο χρόνια αλλά με δυσκόλευε. Τώρα που έγινα μαμά και θέλω να φτιάχνω σπιτικό κολατσιό για τη μικρή μου, έψαχνα να βρώ μια συνταγή που εκτός απο νόστιμη να είναι και εύκολη! Και να λοιπόν!!! Τη βρήκα!! Καλη μου Μαχούλα αφιερωμένη σε σένα!!
Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 κεσέ (απο το γιαούρτι) λάδι
1 φαρίνα 500 γρ
Γέμιση
500 γρ τυρί φέτα
1 αυγό
λίγο γάλα για να τα αλείψω
(γίνονται περίπου 30 κομμάτια)
Εκτέλεση
Ανακατεύω σε μπόλ τα γιαούρτια, το λάδι και τη φαρίνα μέχρι να γίνει ζύμη που να ξεκολάει απο τα χέρια.Ανακατεύω το αυγό με το τυρί που το εχω σπάσει σε κομματάκια.Κάνω μικρά μπαλάκια που τα ανοίγω στο χέρι μου και βάζω λίγη γέμιση. Τα κλείνω σαν μισοφέγγαρο και τα τοποθετώ σε αντικολλητικό ταψί αλείφοντας τα με λίγο γάλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30' περίπου. Βέβαια ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του παραλλαγή στη γέμιση. Γίνονται και φανταστικά λουκανικοπιτάκια, ζαμπονοκασεροπιτάκια και ότι αλλο τραβάει η όρεξη σας!Καλή επιτυχία!!
nostimotata
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα κάνω λίαν συντόμως φιλενάδα μου.Σ΄αγαπώ πολύ κ΄ευχαριστώ για την νοστιμούτσικη αφιέρωση σου :*
ΑπάντησηΔιαγραφή