Μια πολύ νόστιμη μαρμελάδα για να την απολαύσετε στο ψωμάκι, στο παγωτό ή ακόμα και με ένα πιάτο τυριών που θα συνοδεύει το κρασάκι σας!
Υλικά
1 κιλό σύκα
500 γρ ζάχαρη
χυμό απο μισό λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Πλένουμε τα σύκα και τα καθαρίζουμε οσο μπορούμε. Τα κόβουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με ολα τα υλικά.Βράζουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή ανακατεύοντας συχνά για να μην κολήσει. Χαμηλώνουμε στη συνέχεια τη φωτιά και την αφήνουμε για ενα μισάωρο περίπου να βράσει. Την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα κλείνοντας τα καπάκια και αναποδογυρίζοντας τα μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Πώς αποστειρώνω τα βάζα. Τα πλένω καλά και τα σκουπίζω με καθαρή πετσέτα.Στη συνέχεια τα τοποθετώ στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 10΄.Τα γεμίζω οσο είναι ζεστά.
Θέλω ένα βαζάκι από τα χεράκια οσυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο ένα? Τώρα που πήρα φόρα Νίκο, μόνο σπιτικές μαρμελάδες θα τρώμε!
Διαγραφή