Δευτέρα

Σάλτσες για κρέας



Συνοδέψτε το κρέας σας με νόστιμες σαλτσούλες!
















Σάλτσα μπάρμπεκιου
 2 φλιτζάνια κέτσαπ
 ½φλιτζάνι ουίσκι
 2 κουτ. σούπας σόγια σος
 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
 3 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράστε τα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει και χρησιμοποιήστε τη και  σαν μαρινάδα για κρέας. 

Σάλτσα τυριών
 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
 2 κουτ. σούπας αλεύρι
 1 φλιτζάνι γάλα
 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 4 κουτ. σούπας τριμμένο τσένταρ
 4 κουτ. σούπας τριμμένη γραβιέρα
 4 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
 λίγο μοσχοκάρυδο
 ½ κ.γ μουστάρδα
 αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρετε το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Βράστε το μείγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε στη σάλτσα τη μουστάρδα, τα τυριά και ανακατέψτε. Αφήστε τη για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σερβίρετε με φιλέτο κοτόπουλου, με σοταρισμένο ψαρονέφρι ή με μοσχαρίσιο φιλέτο.

Γλυκόξινη
2 κόκκινες γλυκιές πιπεριές
 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια 
 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο 
½ φλιτζ. χυμός ανανά 
 4 φέτες ανανά κομμένες σε μικρά κομμάτια
 2 κουτ. σούπας σόγια σος
 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
 1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλο
 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
 αλάτι
 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρετε στη μαργαρίνη το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις πιπεριές, σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα κομμάτια και το χυμό ανανά, τη σόγια σος, το κέτσαπ, τη ζάχαρη και το ζωμό. Αλατίστε και βράστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές κρύο νερό, ρίξτε το στη σάλτσα, βράστε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά ακόμη και κατεβάστε την από τη φωτιά.

Σάλτσα μανιτάρια

 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν
 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 σκελίδα σκόρδο
 μισή κούπα λευκό κρασι
 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
αλάτι πιπέρι
 1/4 φλιτζανιού ζωμός κρέατος
 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια στη μαργαρίνη, αλατοπιπερώστε, σβήστε με το κρασί και αφήστε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε το ζωμό  και αφήστε λίγα λεπτά, αλατοπιπερώστε και ρίξτε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε τη να βράσει για 2-3 λεπτά, κατεβάστε από τη φωτιά και πασπαλίστε τη με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. συγκεκριμένη μπορει να χρησιμοποιηθεί και σε ζυμαρικά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...