Υλικά
4 φέτες κότσι μοσχαρισιο (οσσο μπούκο) περιπου 1 1/2 κ. περίπου
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 καρότα >>
1 σέλερι >>
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη
400 ml ζωμό βοδινού
200 ml λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι
δάφνh
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
ελαιόλαδο
λίγο αλευρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά.
Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε τα κομμάτια του μοσχαριού στο αλεύρι και τα βάζετε στο τηγάνι. Τα σοτάρετε λίγο από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε γάστρα.
Προσθέτετε κ τα λαχανικά .Τα σοτάρετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας.
Ρίχνετε τα λαχανικά, το σκόρδο, τη δάφνη, το ζωμό βοδινού, το κρασί ,τη ντομάτα στη γάστρα με το κρέας και τα σκεπάζετε με καπάκι.
Ψήνετε για 2 ώρες περίπου ρίχνοντας μια ματια και αν χρειάζεται ψήνετε για λίγο ακόμα ξεσκέπαστο.
Σερβίρετε με πουρέ ή ρυζακι!!
σημ. Αν δεν έχετε γάστρα βάλτε το σε ταψί και σκεπάστε καλά με αλουμινόχαρτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου