Πέμπτη

Μοσχαράκι οσσο μπούκο


Τωρα θα μου πείς τι είναι αυτό?Όσσο μπούκο ειναι ένα ιταλικό πιάτο και σημαίνει 'κόκκαλο με τρύπα'.Είναι το μοσχαρίσιο κότσι δηλαδή και μαγειρευεται με ντομάτα κρασι και λαχανικά.


Υλικά
4 φέτες κότσι μοσχαρισιο (οσσο μπούκο) περιπου 1 1/2 κ. περίπου
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 καρότα          >>
1 σέλερι           >>
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη
400 ml  ζωμό βοδινού
200 ml λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι
δάφνh
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
ελαιόλαδο
λίγο αλευρι

Εκτέλεση
   Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά. 
   Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε τα κομμάτια του μοσχαριού στο αλεύρι και τα βάζετε στο τηγάνι. Τα σοτάρετε λίγο από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε  γάστρα.
   Προσθέτετε κ τα λαχανικά .Τα σοτάρετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας. 
Ρίχνετε τα λαχανικά, το σκόρδο, τη δάφνη, το ζωμό βοδινού, το κρασί ,τη ντομάτα στη γάστρα με το κρέας και τα σκεπάζετε με καπάκι. 
 Ψήνετε για 2 ώρες περίπου ρίχνοντας μια ματια και αν χρειάζεται ψήνετε για λίγο ακόμα ξεσκέπαστο. 
Σερβίρετε με πουρέ ή ρυζακι!!

σημ. Αν δεν έχετε γάστρα βάλτε το σε ταψί και σκεπάστε καλά με αλουμινόχαρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...