Παρασκευή

Μπισκότα

Υλικά 
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
55 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
1 κουταλάκι γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 
20 γρ. corn flour 

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατεψει. Ρίχνουμε το κορν φλαουρ και τη βανίλια. 
Προσθέτουμε το αλεύρι κάθε φορά λίγο λίγο μέχρι να ενσωματωθεί καλά όλο.
Ζυμώνουμε με το χέρι.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή.
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα περίπου.
Όταν παγώσει τη βγάζουμε και την ανοίγουμε και κόβουμε με κουπατ ότι σχέδιο θέλουμε (περίπου σε πάχος 1,5 εκ)
Ανάλογα τα βάζουμε σε ξυλάκι ή τα αφήνουμε έτσι.
Βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου (αναλόγως το φούρνο) να μην ξεροψηθούν, μόλις αρχίζουν να παίρνουν χρώμα οι άκρες τα βγάζουμε.Αν θέλουμε πασπάλίζουμε με άχνη ή βάζουμε ζαχαρόπαστα.    
Σημείωση: αν χρησιμοποιήσετε κουπ-πατ άλλου μεγέθους και σχήματος, τότε έχετε υπόψη σας ότι ο χρόνος ψησίματος των μπισκότων θ' αλλάξει. Έχετε το νου σας στα μπισκότα όσο ψήνονται για ν' αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...