Τετάρτη

Κοτόπουλο με γλυκό κρασί

Με αυτή τη συνταγή πραγματικά γλύφαμε τα δάχτυλά μας!! Πεντανόστιμη σάλτσα και τρυφερό κοτόπουλο! Κάντε τη οπωσδήποτε!!

Υλικά
4 κοτολέτες κοτόπουλο (στήθος λεπτά χτυπημένο)
6-7 μανιτάρια
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2/3 κούπας μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κρασί
αλέυρι για πανάρισμα
6 κ.σ ελαιόλαδο
3 κ.σ βούτυρο
2/3 κούπας ζωμό κοτόπουλο
θυμάρι αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Σε τηγάνι βάζω το μισό λάδι και το μισό βούτυρο να κάψουν. Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα και τα βουτάω στο αλεύρι. Τινάζω να φύγει το περισευμα και τα βάζω στο τηγάνι για 2 λεπτα απο κάθε μεριά.Τα βγάζω σε πιάτο και βάζω στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και βούτυρο. Σωτάρω τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και το κρεμμυδάκι για 4-5 λεπτά. Ρίχνω το κρασί και αφού ξεθυμάνει ,το ζωμό. Μόλις αρχίσει να δένει βάζω μέσα τα φιλέτα και πασπαλίζω με θυμάρι. Σερβίρω με ότι τραβάει η όρεξη μου, πατατες ,ρύζι ,πουρέ!Καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...