Τετάρτη

Κότσι με μουστάρδα και μέλι

Υλικά
1 ½ - 2 κιλά, ένα κότσι χοιρινό(είναι για 2 ατομα)
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
1 κούπα μπύρα ξανθιά
1 σφηνάκι χυμό λεμόνι
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο
30 ml. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
- Βάζουμε από την προηγούμενη ημέρα σε ένα μεγάλο μπωλ το κότσι με ένα μείγμα που έχουμε κάνει με την μπύρα, το πορτοκάλι, το λεμόνι, το μέλι, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
- Το τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να πάρει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ή σε γάστρα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ½ ώρες.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο ή το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για να πάρει χρώμα για ακόμη ½ ώρα.
- Ξεφουρνίζουμε, σουρώνουμε τη σάλτσα και συνοδεύουμε με πουρέ ή πατάτες φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...