Τετάρτη

Red velvet cake (κόκκινο βελούδινο κέικ)


Είναι κατακόκκινο, είναι πεντανόστιμο και έχει μια υπέροχη βελούδινη κρέμα! Ο λόγος για το κόκκινο βελούδινο κέικ (red velvet cake) που έχει τις ρίζες του στην Αμερική περίπου στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.Τότε οι μάγειρες χρησιμοποιούσαν χυμό τεύτλων που σε συνδυασμό με τα όξινα υλικά έκαναν το χρώμα πολύ έντονο.Αξίζει να το δοκιμάσετε! Θα εντυπωσιαστείτε και θα εντυπωσιάσετε!
  
Υλικά 

180 γρ βουτυρο
3 1/3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5κούπα ξινόγαλο
3 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ή 2 κ.σ πάστα χρώματος ζαχαροπλαστικής αραιωμενο σε 2 κ.σ ζεστό νερο)*
3 αυγά
2  κούπες ζάχαρη
1 1/2 κ.γ σόδα
2 βανιλιες
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. ξύδι                                                        
  3κ.σ κακάο
 1/4 κουπας Ζεστο νερο

Για την κρέμα
6 κ.σ βούτυρο
400 γρ  άχνη
450γρ. τυρί κρέμα
1 βανίλια

Εκτέλεση
  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής   το κακάο  και το ξυνόγαλο, μέχρι να ομογενοποιηθούν και το αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη σόδα και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε , το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν, για 5 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτουμε το νερο, το μείγμα του ξυνόγαλου και το  μείγμα του αλευριού. Τέλος, ρίχνουμε και το ξύδι. Βουτυρώνουμε 2 φόρμες γύρω στα 23 εκ. περίπου και ρίχνω απο μισό μείγμα.(ή το βάζω σε μία και μετά το κόβω στη μέση) Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30-40 λεπτά περίπου . Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα

 Στο μίξερ χτυπάμε  το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Τέλος ρίχνουμε το τυρί κρέμα και τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.Την βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ωρα.
Για το σερβίρισμα
 Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα κομμάτι κέικ και το καλύπτουμε με την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο  κομμάτι. Τέλος, καλύπτουμε με την κρέμα, όλο το κέικ γύρω γύρω και το βάζουμε στο ψυγείο, για να κρυώσει και να ''σφίξει''.


*σημ. Αν δε θέλετε να βάλετε χρώμα ζαχαροπλαστικής βραστε 2-3 παντζάρια πολτοποιηστε τα κα ρίξτε τα στο μείγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...