Τετάρτη

Κοτόπουλο φιλέτο με κρασί

Το κοτόπουλο είναι απο τα αγαπημένα μου κρέατα! Μ΄αρέσει σε όλες του τις εκδοχές. Να και μία με κρασάκι και τζίντζερ!

Υλικά

1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
 λίγο μαιντανό
1/2 κ.γ τζιντζερ τριμμένο ή σε σκόνη
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο (ή μισό κύβο ζελέ κοτόπουλο που υπάρχει στα ψυγεία των μάρκετ)
2 κ.σ χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο.Το σωτάρουμε στο λάδι μαζί με το κρεμμύδι και τις πιπεριές για να πάρουν χρώμα.Ρίχνουμε το κρασί και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ζωμό, το αλάτι ,πιπέρι,το τζίντζερ ,το μαιντανό και το λεμόνι και τα σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε περίπτωση που βάλω αντί για ζωμό τον κύβο, δοκιμάζω πριν ρίξω αλάτι για να μην γίνει αλμυρό. Καλή ορεξη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...