Κυριακή

Κουραμπιέδες

Λίγες μέρες έμειναν για τα χριστούγεννα και το σπίτι γέμισε με υπέροχες μυρωδιές! Βούτυρο, κανέλα, γαρύφαλλο, πορτοκάλι. Και φυσικά δεν μπορούν να λείπουν οι κουραμπιέδες.Σας έχω μοσχομυριστά και αφράτα κουραμπιεδάκια με μια ευκολη συνταγή! Καλά μας Χριστούγεννα!!

Υλικά
 250 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα (προαιρετικά)
5-6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
320 γρ. βούτυρο φρέσκο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κρόκο αυγού

επιπλέον άχνη για πασπάλισμα
 



Εκτέλεση

 Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια μας.Πλάθουμε σε μισοφέγγαρα ή μπαλίτσες και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.Βγάζουμε τα κουραμπιεδάκια μας,τα ραντίζουμε με ανθόνερο (αν δεν έχουμε δεν πειράζει),τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφού τα βουτήξουμε ένα-ένα στην άχνη μετά τα πασπαλίζουμε όλα μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...