Κυριακή

Αρνάκι μπούτι με δενδρολίβανο και μέλι

Έψαχνα να βρώ μια συνταγή για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και έπεσα πάνω σ'αυτή που απο τα υλικά της και μόνο μου τρέξαν τα σάλια! Ευκολη στην εκτέλεση της και το αποτέλεσμα φανταστικό!

Υλικά
 1 μπούτι αρνιού χωρίς κόκαλο (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να βγάλει το κόκαλο, απλά να αφήσει μόνο λίγο στο τέλος για την εμφάνιση)
3 κλωνάρια δενδρολίβανο φρέσκο
αλάτι,πιπέρι
λαδόκολλα
  • Για τη μαρινάδα
    ελαιόλαδο
    τις φλούδες απο ένα λεμόνι
    2 κλωνάρια δενδρολίβανο
    2 σκελίδες σκόρδο
    2 κύβους βοδινό ή ένα ζωμό βοδινού ζελέ (στα ψυγεία των μάρκετ)

    Για το γλάσο
    100 γρ μέλι
    100 γρ μαύρη ζάχαρη

    Εκτέλεση
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Όπως είναι ανοιχτό το μπούτι από τον κρεοπώλη, που έβγαλε το κόκαλο, αλείφουμε με τη μαρινάδα το αρνί από μέσα και λίγη απο έξω και δένουμε με ένα σπάγκο. Χαράσσουμε από την πάνω μεριά το μπούτι και βάζουμε από ένα κλωνάρι δενδρολίβανου σε κάθε χαρακιά, αλατοπιπερώνουμε καλά το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο  για 1 1/2 - 2 ώρες.(αν είναι πάνω απο 2 κιλά θα χρειαστεί παραπάνω ώρα) Σ' ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αλείφουμε το αρνί με το γλάσο. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει το γλάσο μας και να πάρει ωραίο χρώμα. Προαιρετικά συνοδεύουμε με μια sauce γιαουρτιού.
    Για τη συνοδευτική σως
    300 γρ. γιαούρτι
    1 κ.σ. μουστάρδα
    1 κ.σ. μέλι
    Λίγο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
    Αλάτι
    Πιπέρι
    Χυμός από 1/2 λεμόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...