Τετάρτη

Κριτσίνια

Για όλες τις ώρες,υγιεινά και ευκολα!

Υλικά

• 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εγώ χρησιμοποιησα αλευρι ζέας)
• 1 φλιτζάνι τριμμένη πικάντικη κεφαλογραβιέρα
• 1½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1/2 φλιτζάνι και 2 κουταλιές νερό
• 1/4 κουταλάκι πάπρικα
1 κ.σ ξύδι

 παραλλαγή
καρότο τριμμένο
ηλιοσπορο για πασπάλισμα
σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαινω τον φούρνο στους 180.Σε  μπολ ανακατεύω τα υγρά υλικά, το ελαιόλαδο με το νερό και το ξύδι.Σε ένα άλλο μπολ ενώνω τα στερεά υλικά,το τυρί, καρότα (αν βάλω) το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι,το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.Ρίχνω σταδιακά τη μισή ποσότητα των στερεών στα υγρά, ανακατεύοντας. Προσθέτω τα υπόλοιπα να γίνει μια ζύμη ελαστική, χωρίς να κολλάει όμως στα χέρια.Πλάθω λωρίδες και τις τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα. Αν θέλω τις βουτάω σε ηλιόσπορο ή σουσάμι. Ψήνω για 25 περίπου λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...