Παρασκευή

Μουστοκούλουρα




Αυτό το ξέρατε?  ...''Τα μουστοκούλουρα μπορούν να φτιαχτούν τόσο με μούστο όσο και με πετιμέζι 
το σίγουρο είναι ότι και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά διότι τόσο το σταφύλι όσο και τα παράγωγα αυτού περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες της ομάδας των φλαβονοειδών που φαίνεται να συντελούν στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου.Θεωρείται η κυριότερη τροφή αποτοξίνωσης. .."   
Και αφού 'ξεσκόνισα' μερικές συνταγές  και πέταξα μερικά κουλούρια κατέληξα σαυτη εδω!! Δώστε λοιπόν λίγο απο το χρόνο σας και φτιάξτε αυτα τα πολύ νόστιμα και υγιεινά κουλουράκια που θα συνοδευουν το τσαι ή τον καφέ σας αλλά θα είναι κ ενα ωραίο κολατσιό στο σχολείο των παιδιών!!


Υλικά
4-5 κούπες φαρίνα
1 ½ κγ σόδα μαγειρική
2 κ.σ κακάο
1  κούπα πετιμέζι
1 κούπα ηλιελαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
3/4 κούπας ζάχαρη ή μέλι
2 κ.σ κονιάκ
2 κγ κανέλα
μια πρέζα γαρύφαλλο 
μια πρέζα μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υγρά και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα να αναμειχθούν.
Ανακατεύουμε τη φαρίνα με το κακάο κ τη σόδα και τα προσθέτουμε σταδιακά  στα υγρά.
Δουλεύουμε λίγο τη ζ
ύμη ώσπου να είναι μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
Στρώνουμε δυο ταψιά με λαδόκολλα και βαζουμε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλουμε.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...