Παρασκευή

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι


      





Υλικά


1 χταπόδι
¾  κούπας  κρασί κόκκινο 
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 φρέσκες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
Μαϊντανό 
Πιπέρι
Αλάτι
μια πρεζα κανέλα 
2-3 κούπες κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι
Αν είναι μεγάλο το κόβουμε σε 3-4 κομμάτια, αν είναι μικρά μπορούμε να τα
αφήσουμε και ολόκληρα. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και μόλις αλλάξει χρώμα και
αρχίσει να τσιτσιρίζει προσθέτουμε το κρασί και  χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να είναι σχεδόν έτοιμο. Στα ενδιάμεσα
προσθέτουμε και λίγο νεράκι αν χρειάζεται. Πρέπει να έχουμε αρκετά υγρά. 
 Όταν
ετοιμαστεί το βγάζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Μετράμε με μια κούπα
και κρατάμε το ζουμί σε ένα σκεύος. Να είναι 1- 2 κούπες. 
Βάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι να μαραθεί και προσθέτουμε τα
κομμάτια του χταποδιού. Γυρίζουμε να τσιγαριστεί και προσθέτουμε την ντομάτα , το
σκόρδο , τον μαϊντανό, και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να
μείνει μια πηχτή σάλτσα. Έτσι κανονίζουμε καλύτερα τα υγρά.  Μετράμε το ζουμί που έβρασε το χταπόδι και
προσθέτουμε ακόμη τόσες κούπες νερό ώστε να έχουμε τελική αναλογία 2 κούπες υγρό ανά κούπα μακαρονάκι. Όταν πάρει βράση προσθέτουμε το μακαρονάκι. Αφήνουμε να βράζει μέχρι να ετοιμαστεί
το μακαρονάκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι ενδιάμεσα , κατά προτίμηση ζεστό. Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...