Τετάρτη

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Ενα γλυκάκι νηστίσιμο επιβάλεται!!


ΥΛΙΚΑ

200 γρ. αραβοσιτέλαιο 
80-100 γρ. ζάχαρη καστανή ή άσπρη 
120 γρ.  χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
2 κ.σ. κονιάκ
500 γρ. φαρίνα
Μαρμελάδα στην αγαπημένη μας γεύση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κοσκινίζουμε τη φαρίνα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε άλλο μπολ, βάζουμε το αραβοσιτέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας στην αρχή με την κουτάλα.
Μόλις το μείγμα γίνει πηχτό, ζυμώνουμε με το χέρι, έως ότου ενωθούν τα υλικά σε μια ζύμη απαλή, που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Αλείφουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο ένα ταψάκι ή ταρτιέρα και απλώνουμε με τον πλάστη η με τα χέρια, τα 2/3 της ζύμης μας.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα μας και με το υπόλοιπο 1/3 φτιάχνουμε κορδονάκια.
Με τα κορδονάκια αυτά  καλύπτουμε τη μαρμελάδα κάνοντας τετράγωνα ή ρόμβους.
Ψήνουμε για 40 λεπτά, περίπου ή ώσπου να ροδοκοκκινήσει η πάστα φλώρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...