Πέμπτη

Εκλαίρ σπιτικά

Σπιτικά εκλαιρ!!!Είναι λίγο μπελαλίδικα αλλα αξίζουν τον κόπο!!!

Υλικά
Για την κρέμα 1 φλιτζάνι ζάχαρη 3/4 φλιτζάνι αλεύρι 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 3 φλιτζάνια γάλα 3 κρόκοι αυγών 2 βανίλιες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
ζύμη: 1/2 κούπα Βούτυρο 1 φλιτζάνι νερό 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 φλιτζάνι αλεύρι 4 αυγά
Επικάλυψη: 1 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας 1 κουταλάκι του γλυκού βιτάμ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών. Χτυπήστε ελαφρά μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι σε μια κατσαρόλα. Σιγά-σιγά προσθέστε το γάλα, ανακατευοντας. Στη συνέχεια, προσθέστε τους κρόκους αυγών. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατευοντας ελαφρά συνεχώς. Μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μίγμα να αναμιχτει καλά. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματίσει κορυφές. Πίξτε τη χτυπημένη κρέμα στο μείγμα κρέμας και ψύξτε μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Βάλτε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Βάλτε το βούτυρο, το νερό και το αλάτι σε ένα μέτριο τηγάνι και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέστε το αλεύρι στο τηγάνι και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά. Μεταφέρτε στο μπολ και ρίξτε τα αυγά, ένα κάθε φορά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε κορνέ. Κάντε λωρίδες ζύμης πάνω στη λαδόκολλα. Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με κορνέ. Κόψτε στη μέση τα εκλαιρ και γεμίστε τα με την κρέμα. Λιώστε τη σοκολάτα με το βιτάμ σε μπεν μαρι ή σε φούρνο μικροκυμάτων(30''). Βουτηξτε την κορυφή των εκλέρ στη σοκολάτα βάλτε τα σε πιατέλα και αφήστε τα να κρυώσουν. Απολαυστε τα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...