Κυριακή

Χταποδι με μουστάρδα και μέλι

  • Υλικά

  • 1 χταποδι φρέσκο ή κατεψυγμένο (1 κιλό περίπου)
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 4 κ.σ μουστάρδα 
  • 2 κ.σ μέλι
  • 1/2 κ.γ ρίγανη φρέσκια
  • 3 κ.σ αλεύρι για το πανάρισμα
  • 1 κ.γ ξύδι λευκό
  • αλάτι 


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα  τοποθετείτε το χταποδι με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, σε μέτρια φωτιά σκεπασμένη, ωσπου να μαλακώσει  (περίπου 45', αναλόγως το μέγεθος). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.

 Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τα κρεμμύδια και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνετε το μέλι, τη μουστάρδα, το κρασί και τη ρίγανη και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός.

Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι. Σουρώνετε και αλευρώνετε τα πλοκάμια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 3΄-4΄, μέχρι να μαλακώσει.

 Προσθέτετε το χταπόδι και αφήνετε το να σωταριστεί για 5΄ γυρίζοντάς το τακτικά με μια τσιμπίδα. Σβήνετε με το μείγμα μελιού και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει στο τηγάνι για 2΄. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...