Δευτέρα

Πασχαλινά αβγά...με άλλο τρόπο




Και οποιος θέλει να βάψει τα αβγά του...διαφορετικά ,υπάρχει τρόπος.!Αν έχετε υπομονή και όρεξη το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!!

1.Αβγά οικολογικά....
Υλικά
12 αβγά βρασμένα
μισό μωβ λάχανο κομμένο
3 μεγάλα παντζάρια
4 κ.σ κουρκουμά
ξύδι
νερό

Βαζουμε σε κατσαρολάκι 8 κούπες νερό, 4 κ.σ ξύδι και το κομμένο λάχανο αφήνοντας το να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά. Κανω το ιδίο για τα παντζάρια και τον κουρκουμά.Στη συνέχεια σουρώνω το ζουμί του καθενός σε βάζο ή μπωλ που μέσα εχω 2,3 ή όσα αβγά χωράει το καθένα.Άφήνω όσο χρειαστεί για να πιάσει το χρώμα.Τό λάχανο βγάζει μπλέ χρώμα, ο κουρκουμάς πορτοκαλί και το παντζάρι ρόζ. Αν όμως αναμείξετε 3/4 ζουμι κουρκουμα και 1/4 απο μωβ λάχανο θα εχετε πρασινο. Με 3/4 λάχανο και 1/4 παντζάρι θα έχετε μώβ. Τα χρώματα φυσικά θα έχουν πιο πάλ αποχρώσεις.

-Μπορείτε επίσης να βράσετε τα αβγά μέσα στην κατσαρόλα με το κάθε υλικό.Βαζετε π.χ το λάχανο ,ξύδι νερό και τα αβγά και βράζετε για μισή ώρα. Σβήνετε τη φωτιά κα αφήνετε τα αβγά ελέγχοντας αν έχουν βάψει.Κάνετε το ίδιο για τα υπόλοιπα.
 Καλή επιτυχία!!




2.Aβγά με ...ρίγες
Υλικά
αβγά βρασμένα
κολλητική ταινία
βαφές αβγών

Κολήστε ταινία στα αβγά σας και μετά βουτήξτε τα στη βαφή. Οταν τα βγάλετε ξεκολλήστε την ταινία ...και ειναι ετοιμα!







3.Αβγά με κλωστές
https://mommy-yammy.blogspot.gr/2015/04/blog-post_9.html




4.Αβγά με κηρομπογιές

αβγά βρασμένα
κηρομπογιές
βαφή αβγών ή χρώματα ζαχαροπλαστικής(στο 1 ποτήρι 10-15 σταγόνες)
ξύδι
Αυτά θα αρέσουν πολύ στα παιδάκια σας!Βράστε πρώτα τα αβγά και μετά ζωγραφίστε τα με κηρομπογιές.Ας έχουν κι ακαθοριστο σχήμα. Στη συνέχεια βουτηξτε τα σε κρύα βαφή αβγών ή σε χρώμα ζαχαροπλαστικής αραιωμένο σε νερό, οτι χρώματος θέλετε..και έτοιμα!!

 Ή τριψτε διάφορα χρώματα κηρομπογια στον τρίφτη και όπως ειναι ζεστά τα αβγά κυλίστε τα πάνω στα τρίμματα. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...