Τρίτη

Σοκολατάκια banoffee

Υλικά
400 γρ μπισκότα τυπου dijestive
1 μπανάνα
1 κουτί ζαχαρούχο
σοκολάτα για επικάλυψη


Kάνουμε το λεγόμενο dulce de leche (καραμελα απο ζαχαρούχο)
  • Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό. (Μπορούμε να το βάλουμε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 1 ώρα)
  • Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό).
  • Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένο τα κουτι με νερό καθ' όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
  • Μετά το τέλος του βρασμού το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ανοιξουμε
Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι.Ρίχνουμε τη μπανάνα.Προσθέτουμε το μισό ζαχαρούχο και ανακατεουμε.Ρίχνουμε και το υπόλοιπο και αν γίνει πολύ κολλώδες προσθέτουμε ακόμα λίγα μπισκότα.Πλάθουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε στην καταψυξη για ενα τέταρτο για να σφίξουν.Λιωνουμε τη σοκολάτα και τα βουτάμε ένα -ενα.Τα αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα , ρίχνουμε απο πάνω λίγο τριμμένο μπισκότο και λίγη καραμέλα και είναι ετοιμα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πίτσα

Αγαπημένη των παιδιών και όχι μόνο!! Αλλα γιατί να την παραγγελνετε και να μην φτιάχνετε τη δική σας σπιτική πίτσα? Υλικά για τη ζύμη ...